Proeverijen
Open Dagen | Proeverijen
Vanaf 26 maart Open Dagen
Vanaf zondag 26 maart 2023 hebben we maandelijks weer proeverijen bij Sybrandy Brouwerij aan de Jan Verfailleweg. Tijdens de opening van het seizoen zijn er Noordzeeporters te proeven. Deze keer hebben we een Blackberry Noordzeeporter (vatgerijpt) en een Noordzeeporter Koffielikeur. De koffiebonen komen van Sybrandy, die hebben deze eerst enkele weken in jenever geweekt, hiervan is uiteindelijk een koffielikeur gemaakt met verscheidene ingredienten. De koffiebonen hebben wij tijdens het lageren gebruikt in onze porter.
Er is met de opening een echte visroker aanwezig die heerlijke zalm heeft.
Sebastiaan heeft van de laatste brouwsessie bierbostel gebruikt voor het bakken van bierbostelbrood (Noordzeebonkie). Deze kunt u proeven en ook kopen tijdens de open dag. Het brood is koolhydraatarm doordat de meeste suikers tijdens het brouwen uit het bostel zijn gekookt. Het brood is door de grove granen goed voor de darmflora, en is door geen gebruik van zuivel lactosevrij. Er zijn ook zaden en pitten gebruikt (pompoenpitten, lijnzaad, zonnebloempitten, allen van biologische oorsprong).